Poštovane koleginice i  kolege, 
Obaveštavamo Vas da je zbog globalne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID- 19 a na osnovu odluke Upravnog odbora Udruženja alergologa i kliničkih imunologa  
IV KONGRES ALERGOLOGA I KLINIČKIH IMUNOLOGA SRBIJE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM
 “INTERDISCIPLINARNE TEME U ALERGOLOGIJI I KLINIČKOJ IMUNOLOGIJI“ 
koji je inicijalno planiran za oktobar 2020.godine, odložen za april 2021. godine
Kongres će biti održan od 01 – 04. aprila 2021. godine u hotelu “Crowne Plaza” u Beogradu, u organizaciji Udruženja alergologa i kliničkih imunologa Srbije (UAKIS). 
 
Kongres će okupiti brojne stručnjake iz različitih naučnih disciplina, iz zemlje i regiona, čiji je rad vezan za alergologiju i kliničku imunologiju, čineći ga izvanrednim međunarodnim susretom. Želimo da doprinesemo ideji i praksi multidisciplinarnog pristupa i otvorimo pitanja, nedoumice i moguće puteve rešavanja problema sa kojima se susreću kliničari i istraživači u ovoj oblasti. 
 
Naučni program pokrivaće različite aspekte prevencije, dijagnostike i lečenja alergijskih, atopijskih bolesti disjanih puteva i kože, hipersenzitivnih reakcija na lekove, anafilakse, vaskulitisa i sistemskih bolesti vezivnog tkiva, imunodeficijencija, i svih drugih imunološki posredovanih oboljenja, i biće prilagođen različitim specijalnostima sa kojima smo interdisciplinarno povezani. 
 
Plenarna predavanja, interaktivne sesije, oralne i poster prezentacije osmišljene su tako da odgovore na očekivanja svih učesnika, kao i da doprinesu podizanju kvaliteta ovog skupa. 
 
Sastanak će biti odlična prilika za učenje i unapređenje znanja iz ovih oblasti, kao i umrežavanje svih onih kojima je misija podizanje nivoa svesti o značaju ovih bolesti, sveopšta dobrobit pacijenata i poboljšanje kvaliteta njihovog života. 
 
Kongres će biti akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Radovi će biti štampani u Zborniku radova. 
 
Tehničku realizaciju događaja će raditi Kongresna agencija ARIA Conference & Events d.o.o. (kontakt je Biljana Latinović Tanasković, kancelarija: 011.2600.978, mobilni: + 381 63 7784 184; e-mail: b.tanaskovic@aria.co.rs;office@aria.co.rs). 
 
Uz srdačan pozdrav, unapred se radujemo susretu i plodonosnom radu. 
S poštovanjem, 
Prof. dr Vesna Tomić-Spirić 
Predsednik Udruženja alergologa i kliničkih imunologa Srbije (UAKIS)