Poštovani,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da će IV KONGRES ALERGOLOGA I KLINIČKIH IMUNOLOGA SRBIJE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM ,,INTERDISCIPLINARNE TEME U ALERGOLOGIJI I KLINIČKOJ IMUNOLOGIJI“ biti održan od 01 – 04. oktobra 2020. godine u hotelu ,,Crowne Plaza” u Beogradu, u organizaciji Udruženja alergologa i kliničkih imunologa Srbije (UAKIS).


Kongres ima interdisciplinarni karakter sa naglaskom na povezivanju teorije i prakse.Okupiće brojne stručnjake iz različitih naučnih disciplina, iz zemlje i regiona, čiji je rad vezan za alergologiju i kliničku imunologiju, čineći ga izvanrednim međunarodnim susretom. Želimo da doprinesemo ideji i praksi multidisciplinarnog pristupa i otvorimo pitanja, nedoumice i moguće puteve rešavanja problema sa kojima se susreću kliničari i istraživači u ovoj oblasti.

Naučni program pokrivaće različite aspekte prevencije, dijagnostike i lečenja alergijskih, atopijskih bolesti disjanih puteva i kože, hipersenzitivnih reakcija na lekove, anafilakse, vaskulitisa i sistemskih bolesti vezivnog tkiva, imunodeficijencija, i svih drugih imunološki posredovanih oboljenja, i biće prilagođen različitim specijalnostima sa kojima smo interdisciplinarno povezani.

Plenarna predavanja, interaktivne sesije, oralne i poster prezentacije osmišljene su tako da odgovore na očekivanja svih učesnika, kao i da doprinesu podizanju kvaliteta ovog skupa. Sastanak će biti odlična prilika za učenje i unapređenje znanja iz ovih oblasti, kao i umrežavanje svih onih kojima je misija podizanje nivoa svesti o značaju ovih bolesti, sveopšta dobrobit pacijenata i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Kongres će biti akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Radovi će biti štampani u Zborniku radova.

Biće nam veliko zadovoljstvo da početkom oktobra 2020. godine provedete 4 nezaboravna dana sa nama u Beogradu!

Uz srdačan pozdrav, unapred se radujemo susretu i plodonosnom radu.

S poštovanjem,

Prof. dr Vesna Tomić-Spirić

Predsednik Udruženja alergologa i kliničkih imunologa Srbije (UAKIS)