Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo Vas da je Radna grupa za Alergensku imunoterapiju Udruženja alergologa i kliničkih imunologa Srbije (UAKIS) uzela aktivno učešće u organizaciji stručnog skupa pod nazivom ,,Pollinex- savremene perspektive imunoterapije” koji je održan 25.10.2019. godine u hotelu ,,88 Rooms” u Beogradu.

Predavanja koja su održali istaknuti stručnjaci iz ove oblasti pružila su uvid u osnovne postulate primene alergenske imunoterapije, važeće međunarodne smernice (preporučene od strane vodećih organizacija iz oblasti alergologije i kliničke imunologije ) i pregled  savremene literature.

Interaktivna radionica je omogućila neposrednu razmenu iskustava, kako u u radu sa pedijatrijskim tako i adultnim pacijentima. Kroz konstruktivnu diskusiju

predočeni su izazovi i razrešene dileme sa kojima se alergolozi i klinički imunolozi svakodnevne susreću u svojoj kliničkoj praksi čime je širem auditorijumu  pružena prilika da samostalno stekne utisak o  perspektivi alergenske imunoterapije i mogućnostima daljeg razvoja ove oblasti.